Zonnepanelen Actie

Zonnepanelen actie “Eendrachtskerk Groen”

Bovenstaande foto is van het zonnepanelen systeem op het dak van de Ark.

In totaal liggen er 52 panelen (300 WP) op het dak die een geschatte opbrengst zullen hebben van 14000 kWh per jaar. Deze hoeveelheid kilowatts is ongeveer afgestemd op het gebruik van de Ark.

De panelen liggen op een aluminium frame in een zogenaamde Zuid opstelling, er zijn ook andere manieren van zonnepanelen opstellingen maar voor het dak van de Ark was de Zuid opstelling de opstelling met het meeste rendement. Het aluminium frame moet vervolgens worden voor zien van ballasttegels om het opwaaien van het systeem te voorkomen. Op de onderstaande foto is het aluminium frame met op een aantal plaatsen al aangebrachte ballasttegels zichtbaar.

Vanaf de verschillende zonnepanelen op het dak loopt er een speciale Solar kabel naar de technische ruimte in de Ark waar de omvormer is gemonteerd. Deze omvormer zorgt voor het omzetten van de gelijkstroom die via de panelen geproduceerd wordt in wisselstroom. Deze wisselstroom wordt vervolgens terug geleverd aan het elektriciteitsbedrijf en zorgt daarmee voor de besparing op onze energierekening.