Kerkelijk werker gezocht

In de mooie Hoeksche Waard in het dorp Zuid-Beijerland is de protestantse kerk, de Eendrachtskerk, gevestigd. Deze kerk is in het jaar 2004 voortgekomen uit de fusie van de plaatselijke Hervormde Gemeente en de Gereformeerde kerk. Onze gemeente telt ongeveer 1000 leden, waarvan 148 leden in de doelgroep 80 jaar en ouder zijn. We zijn een actieve gemeente en een groene kerk, voor en door de samenleving in Zuid-Beijerland en omliggende dorpen.

Per 1 mei 2024 zoeken wij een kerkelijk werker

voor de doelgroep 80 jaar en ouder,

voor 14,4 uur per week.

Taken van de kerkelijk werker:

• vanuit een overtuigend geloof in God de ouderen in ons midden steunen, bemoedigen en troosten,
  • bezoeken van deze doelgroep thuis, in de woonzorgcentra en de ziekenhuizen,
  • gesprekken voeren over de levensvragen die bij de ouderen leven,
  • het bieden van stervensbegeleiding, verzorgen van uitvaarten en het verlenen van pastorale nazorg,
  • het schrijven van een “in memoriam”,
  • de beschikbare tijd afstemmen op de behoeften aan pastorale zorg op het moment dat het nodig is.

Het profiel van de kerkelijk werker:

• een groot, liefdevol en pastoraal hart voor de ouderen,
  • een relevante Hbo-opleiding, voorkeur Godsdienst Pastoraal Werk,
  • geregistreerd als kerkelijk werker,
  • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wij bieden een aanstelling voor 1 jaar aan, met daarna de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao PKN/kerkelijk werker.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer G. Boon, tel. nr. 0186-661271

Sollicitatiebrieven kunt u tot 15 januari 2024 mailen naar: scriba@eendrachtskerk.nl

,

PASSIE-PAAS – CONCERT “OVERWINNING”

Het interkerkelijk koor en band “Keruchma” o.l.v. Wim Schelling en Mannenensemble Laudate o.l.v. Adri Poortvliet organiseren op 23 maart a.s. een Passie-Paas – concert.
Verdere medewerking wordt verleend   door Arie Zwijgers (trompet) en Theresia Kranendonk (zang)

Na het concert van vorig jaar in Numansdorp wilde koor en dirigent graag een vervolg geven aan dit erg gewaardeerde concert. Door nu samen te werken met zowel Laudate, alsmede een soliste en een trompettist ontstaat er eigenlijk een totaal nieuw concert qua klankkleur en vormgeving, maar wel met die bijzondere boodschap: Jezus Christus stierf aan het kruis, maar is opgestaan, Halleluja!

Door middel van de nummers van alle medewerkenden, wordt het publiek meegenomen op de weg naar het kruis, maar wordt daar niet reddeloos achtergelaten en juist meegenomen naar de toekomst, het Nieuw Jeruzalem. Ook als publiek krijgt u de gelegenheid met sommige nummers mee te doen. Met elkaar hopen we het lijdensverhaal te beleven, met als eindresultaat Jezus’ Overwinning van de dood. De titel van het concert is dus ook “Overwinning!!”

Het concert wordt gehouden op zaterdag 23 maart 2024, juist voor Palmzondag en het begin van de Stille Week. Het belooft andermaal een gedenkwaardig concert te worden.

Locatie: de Eendrachtskerk te Zuid Beijerland, Koninginneweg 4.
Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.
Kaarten à €8,- per stuk zijn verkrijgbaar via: mail: info@keruchma.nl  of info@laudatehw.nl of bellen: 06 22907048 of 06 42251098 of via leden van Keruchma of Laudate, of aan de kerkdeur. Maar vol = vol, dus als u zeker wilt zijn van een plaatsje dan beter via bovenstaande mogelijkheden

,

Inwijding nieuwe kerk Zuid-Beijerland (krantenbericht 1933)

Onze dominee Antje Groenendijk-Meindersma ontving onderstaand krantenartikel uit 1933 van Nieuwsblad van de Hoeksche waard en IJselmonde. Klik om de afbeelding te vergroten.

Liturgie

Elke week wordt er voor de komende dienst een liturgie gemaakt.. Hieronder staan links naar de pdf-varianten van de laatste liturgieën.

Vakantiekinderclub

Op woensdag 21 februari houden we de 4de Vakantiekinderclub.
Deze vakantiekinderclub is bedoeld voor ALLE KINDEREN UIT ZUID-BEIJERLAND die in groep 3 tot en met 8 zitten.

We beginnen om 10 uur en sluiten na een gezamenlijke maaltijd om 13.30 uur af.

We gaan spelletjes doen, knutselen, kijken en luisteren naar een Bijbelverhaal en maken het samen supergezellig.

Kom jij ook? Meld je dan aan bij Mariska Blaak-de Hoog, 06-83708624,
mariskadehoog@hotmail.com,

Printwerk In Eendracht

U heeft gisterenavond (24 januari 2024) de digitale versie van “In Eendracht” voor februari ontvangen. De papieren versie van In Eendracht zal er deze keer anders uitzien dan u gewend bent. Dat komt doordat het leasecontract van de copyprinter afloopt en we ons momenteel oriënteren op andere drukkers. Dit in goed overleg met Leen en Bets Naaktgeboren, die ruim 30 jaar het drukwerk hebben verzorgd. Niet alleen voor de kerk, maar ook voor de Rommelmarkt, Hosanna, Crescendo, Inspiration enz. We zijn hen daar zeer dankbaar voor!

Een andere drukker betekent ook dat de boekjes gevouwen en geniet worden geleverd, een klus die jarenlang werd uitgevoerd door Nely Batenburg, Nel Bottenberg, Teuny van der Giesen, Leny Jongman, Marijke van Leeuwen en Nel de Regt. Ook hen bedanken we hartelijk voor hun tijd en inzet!

De redactie van In Eendracht blijft in de vaardige handen van Bets Naaktgeboren en Jacqueline Voogt.

Namens het CVK

In Eendracht

IN EENDRACHT is het maandelijkse informatieblad van de Eendrachtskerk. Dit blad wordt voornamelijk via e-mail verspreid onder de gemeenteleden, bij degenen waarvan geen e-mailadres bekend is wordt dit blad thuis bezorgd. Om een versie te lezen klikken op de link van de betreffende versie van dit jaar:

Namens het CVK