Geef uw mening over rust en activiteiten op zondag

Ben je 16 jaar of ouder en woon je in de Hoeksche Waard? Dan kan je tussen 1 juni en 9 juli je mening geven over rust en activiteiten op zondag. Meedoen kost minimaal 5 en maximaal 15 minuten.

Het doel van het onderzoek is om in kaart te brengen wat de voorkeuren van inwoners zijn over de invulling van de zondag. De gemeente heeft gekozen voor een aanpak waarin iedereen gehoord wordt: inwoners met een sterke mening of belang, maar ook inwoners met een minder uitgesproken standpunt over dit onderwerp.

10.000 huishoudens ontvangen op 1 juni een brief met een link en een code om mee te doen. Deze adressen zijn via een steekproef gekozen en verspreid over alle postcodegebieden in de Hoeksche Waard. Alle inwoners van 16 jaar en ouder kunnen echter meedoen, ook zonder brief. Dit kan via de website
www.gemeentehw.nl/doemee.

De vragenlijst is gemaakt door onderzoeksbureau Populytics en besproken met een inwonersforum en een klankbordgroep van onder meer ondernemers en kerkelijke genootschappen. Via een communicatiecampagne met als titel ‘geef de zondag een moment…’ wil de gemeente zoveel mogelijk Hoeksche Waarders aanmoedigen om deel te nemen, óók jongeren.

Het inwonersforum – dat via loting is samengesteld – bespreekt de resultaten van het onderzoek en werkt aan een advies voor de gemeenteraad. De gemeenteraad buigt zich aan het einde van het jaar over rust en activiteiten op zondag.

Doe vandaag nog mee

Ga naar www.gemeentehw.nl/doemee om mee te doen aan het onderzoek. U kunt de vragenlijst op elke
computer, tablet of smartphone met internetverbinding invullen. Inwoners die een brief hebben ontvangen worden verzocht gebruik maken van de link en de code die in de brief staat.

Meer informatie

Op de website www.gemeentehw.nl/zondag deelt de gemeente informatie, resultaten en campagne uitingen. Voor hulp bij het invullen van de vragenlijst kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 088-6473647