,

Thema-avond: Polarisatie en ondermijning

Het CvK organiseert een informatieavond met als thema: Polarisatie en Ondermijning: twee grote uitdagingen voor de veiligheid in Nederland

In het kader van “Kerk in het dorp”, één van de speerpunten uit ons beleidsplan, is er op donderdag 28 september a.s. weer een informatieavond. Deze keer is te gast: Christiaan Los, werkzaam bij de politie als operationeel specialist ondermijning en veranderkundige.

Polarisatie is een term die we steeds vaker horen in de media. Het is een proces waarbij de tegenstellingen tussen groepen in de samenleving sterker worden. Zodoende komen groepen steeds vaker tegenover elkaar te staan. Ook ondermijning is de laatste tijd regelmatig in het nieuws. De term ondermijning gaat over een sluipend proces, waarbij de bovenwereld (de gewone maatschappij) vermengd raakt met de onderwereld (criminaliteit). Als hier niet tegen wordt opgetreden, verzwakt en ontregelt criminaliteit de maatschappij. Twee ingewikkelde begrippen, die ieder op hun eigen manier een uitdaging vormen voor de veiligheid in Nederland.

Wilt u hier meer over horen? Dan bent u van harte welkom in De Ark, Koninginneweg 4,
3284 KJ Zuid-Beijerland. De toegang is gratis, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

ilt u hier meer over horen? Dan bent u van harte welkom in De Ark, Koninginneweg 4,

3284 KJ Zuid-Beijerland. De toegang is gratis, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.