ZWO-project 2019 House4SriLanka

Huizenbouw Sri Lanka

Stichting House4SriLanka bouwt huizen voor de allerarmste mensen in Sri Lanka. Hun visie is dat ieder mens in de wereld recht heeft op een fatsoenlijks dak boven zijn hoofd. Veel mensen die in Sri Lanka wonen hebben dit niet. Zij leven in zeer slechte kleihuizen, meestal zonder elektriciteit, water en sanitaire voorzieningen.

De missie van Hous4Srilanka is om voor mensen in de Sri Lanka die echt niets hebben een degelijk huis te bouwen. Zij werken samen met lokale partners om de meest kwetsbare en allerarmsten te kunnen bereiken. Ze willen een eenvoudig en goed huis voor deze mensen laten bouwen. Dit huis is 40 m2 en heeft een woonkamer, keuken en twee slaapkamer, een toilet en een douche. De huizen  worden voorzien van water, een toilet en elektriciteit. Zij doen de voorbereidingen op Sri Lanka. Door de begunstigde zelf te laten bijdragen en meebouwen aan het huis neemt de verbondenheid en betrokkenheid toe. 

Stichting House4SriLanka is een ANBI stichting opgericht op 15 februari 2019 en is gevestigd in  Zuid Beijerland. Zie ook de website www.stichtinghouse4srilanka.nl

De ZWO-commissie heeft dit doel als zomerproject gekozen.

Na afloop van de kerkdienst van 21 juli zal onze dorpsgenoot Henk Snijders een presentatie geven in de Ark over stichting House4SriLanka en het huizenbouwproject.

De collecten zijn van 21 juli t/m 25 augustus.