Stichting Babyspullen

Op 12 maart a.s. bestaat Stichting Babyspullen alweer 8 jaar.

Als Eendrachtskerk van Zuid Beijerland dragen we deze stichting nu zo’n 3 jaar een warm hart toe.
En we kunnen niet anders concluderen , als gemeenteleden doet u dat ook.
Onze container wordt heel regelmatig goed gevuld aangetroffen en daarvoor danken we u.
Op dit moment zijn er al meer dan 230 inzamelpunten door heel Nederland (zowel bedrijven als particulieren). Iedereen mag nieuwe en bruikbare Babyspullen inleveren die verstuurd kunnen worden in de babydoos per post.

Denk hierbij dus vooral aan babykleding, beddengoed, kleine knuffels of speeltjes en verzorgingsproducten. We krijgen steeds vaker telefoontjes van mensen op het dorp of uit de andere dorpen van de Hoeksche Waard dat ze graag spullen zouden willen doneren en we maken dan een afspraak zodat mensen niet voor een gesloten deur komen te staan.

Het resultaat daarvan, we  kunnen nu bijna maandelijks onze volle container aanbieden bij het Voorsorteercentrum van het AC Spijkenisse (Pameijer)

Stichting Babyspullen groeit als kool…

Een grote groei is iets om heel trots op te zijn, maar vraagt ook om nog meer aanpassingen, zoals bijvoorbeeld het uitbreiden van het aantal voorsoorteercentra. In een ideale situatie worden namelijk de spullen die binnenkomen via de inzamelpunten eerst voorgesorteerd alvorens ze naar het sorteer- en distributiecentrum in Heerhugowaard gaan. Momenteel zijn er in 10 provincies een voorsorteercentra en dat is eigenlijk niet voldoende, want op die manier komen er veel Babyspullen ongesorteerd aan in Heerhugowaard met als gevolg een grotere werkdruk voor de vrijwilligers aldaar.

In elke provincie een voorsorteercentrum is eigenlijk heel hard nodig en zou ontzettend fijn zijn en is voor de Stichting dan ook een belangrijk streven. En daar willen we als “kerk van Zuid Beijerland” graag ons steentje aan bijdragen.

Er wordt wel eens gezegd ‘wees maar blij dat je wiegje hier staat’, maar in Nederland zijn nog teveel (aanstaande) ouders die het financieel ontzettend moeilijk hebben. Stichting Babyspullen zorgt ervoor dat zowel ouders als kind een goede en fijne start hebben samen.

Zonder hulp is het helaas niet mogelijk deze kwetsbare groep financieel te steunen. Hoe meer naamsbekendheid hoe meer mensen er uiteindelijk geholpen kunnen worden. Zo werken we als diaconie en als kerk al drie jaar keihard mee aan een goede start voor ieder kind.

Namens de diaconie,

Marja Buth