Meditatief schilderen van Pasen naar Kerst

Mijn verlangen was de drijfveer, de ene stap volgde de andere en de Ster wees de weg.
Het afgelopen jaar zijn we gestart met meditatief schilderen in de Ark,een initiatief vanuit de Taakgroep Pastoraat. En inmiddels hebben we twee keer onze kunstzinnige uitwerkingen op doek getoond in een Expositie: “van Pasen naar Pinksteren”,en een tweede expositie :”Kerst”.

Hetgeen een impressie is van onze belevingen door middel van de thema”s en diverse werkwijzen.

De eerste keer was even wennen in de groep sommigen hadden nog nooit een kwast in handen gehouden, echter bij het meditatief schilderen met het materiaal acryl gaat het niet om het resultaat maar om dichter bij de woorden van de tekst te komen.
Wat jou hart raakt, en dat in vorm en kleur uit te drukken.

En alles wat naar buiten komt is GOED , krampachtigheid los laten……..vertrouwen dat het zal gaan, falen bestaat niet …..(met acryl kan je er gewoon weer een nieuwe laag overheen schilderen) !

Zo hebben we ons laten inspireren door Bijbelteksten, schilderijen, lied uit Liedboek en power point beeldpresentaties van zowel oude meesters als jonge kunstenaars en een you tube filmpje van Stef Bos , “Geef Licht”, tekst en muziek gemaakt voor de organisatie Kerk en Actie.

Het zo samen schilderend, in de 40 dagentijd toe leven van Pasen via Hemelvaart naar
Pinksteren en in Adventsweken naar de geboorte van Christus, is een geschenk.

Hoop dat we ons verwonderd mogen blijven voelen ook in het nieuwe jaar 2019.

Dankbaar kijk ik samen met de deelnemers terug op mooie avonden van voorbereiding,de hulp van Dirk oa. voor het maken van diverse power point presentaties, samen schilderen, jong en wat ouder, elkaar helpen,delen en bemoedigen , het lachen ,genieten van de heerlijke zelfgemaakte hartige koekjes en zoete koekjes en dit alles in de sfeervolle ARK.

Het was een kadootje en doet me alweer verlangen naar een vervolg.
Doe jij mee de volgende keer ?

Thelma Griffioen Robertson