14, 15 en 16 mei vond de Grote Schoonmaak plaats van ons aller kerkgebouw en de Ark.
Zoals u vast wel weet worden er elke 2 weken door een team de reguliere schoonmaakbeurten in de kerk en de Ark verricht, maar eens in de zoveel tijd houden we een superuitgebreide grote schoonmaak.
Gewapend met ragebollen, sop- en stofdoeken, bezems en stofzuigers,  talloze emmers sop en heel veel energie zijn ruim 30 gemeenteleden fiks aan de slag gegaan.
Allereerst moesten alle stoelen uit de weg om plaats te maken voor de hoogwerker. Dappere mannen tartten de zwaartekracht en gingen plafond en lampen te lijf. Dat het niet geheel zonder risico was bleek wel toen de motoriek van de hoogwerker dienst weigerde en Peter Lankhaar ongewild een poosje tussen hemel en aarde moest vertoeven. Het is allemaal goed gekomen en alles is schoon!
Alle richeltjes en randjes, lampen, schilderijen, hoekjes en gaatjes zijn onder handen genomen. Alle kussen zijn gezogen, alle banken gestoft, alle stoelen zijn gesopt. Van kelder tot torenkamer, niets ontsnapte aan de schoonmaakwoede!
Leuk om te vermelden is dat er toevallig woensdag een meneer de klokkentoren kwam inspecteren. Dat gebeurt met zekere regelmaat en deze meneer meldde aan Bas Roubos dat hij onze kerk altijd de schoonste vond. Niet alleen op die dag, omdat de toren nu net was schoongemaakt, maar altijd als hij kwam, want, zo zei hij, je wil niet weten door hoeveel spinnenwebben en stof ik me soms moet banen en hier is het altijd netjes!
In de Ark zijn ook de muren met vereende kracht van plafond tot plint afgesopt en de keuken en bergkasten lekker schoongemaakt.
Al met al een hele klus, wellicht vermoeiend, maar met zijn allen ook heel gezellig!
Voor degenen die wilden mee-eten zorgde Klazien van Erkel voor een lekkere lunch en bij de koffie en thee hadden we originele van Erkelkoekjes!
Iedereen die heeft meegeholpen, op welke manier dan ook: van harte bedankt!
Ellen Lankhaar