Ds. Jils Amesz stelt zich voor

In de laatste weken van het vorige jaar heeft uw kerkenraad besloten om een interim-predikant in de arm te nemen om de vacature door het vertrek van dominee Jelbert Versteeg tijdelijk te vervullen. Vanaf 1 januari ben ik daarom bij uw gemeenteleven betrokken. Mijn naam is Jils Amesz (55 jaar). Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Wij wonen in Rotterdam. Als parttime dominee werk ik in de wijkgemeente “Zevenkamp” te Rotterdam. Hiervoor was ik werkzaam in Ridderkerk. In mijn vrije tijd lees ik graag een boek, luister een cd of zwem een baantje.

Ik kan me voorstellen dat u het begrip “interim-predikant” niet kent. Een interim-predikant is een gewone predikant, die tijdelijk met een bijzondere opdracht bij een gemeente langs komt. Een interim-predikant is intensief bij een gemeente betrokken, maar heeft geen stemrecht. Door de gemeente waar hij werkt kan de interim-predikant niet beroepen worden.

Bij mijn aanstelling heb ik van de wijkkerkenraad een opdracht gekregen. Er is mij gevraagd om als predikant mee te denken en te doen in de komende tijd waarin wordt gesproken over een beleidsplan voor de toekomst en een profielschets voor de te beroepen predikant. Naast het begeleiden van de kerkenraad in Eendrachtskerk wil ik – naast Therese en het pastorale team – een “bekend” pastoraal gezicht in uw gemeenschap worden. Dat begint met ontmoeten en luisteren. Om vervolgens samen aan de slag te gaan om plannen te maken. Het is niet alleen praten over welke weg we als gemeenschap zullen inslaan maar ook om die samen te volgen.

Dinsdagochtend ben ik altijd in de kerk te vinden voor een gesprekje en een kop koffie/thee. Uiteraard kunt u mij ook op een ander tijdstip bellen of mailen zodat we elkaar kunnen ontmoeten. Samen met u hoop ik mee te mogen bouwen aan uw wijkgemeente.

Op de dinsdag en donderdag ben ik Zuid-Beijerland. En door de week zijn er wisselende dagdelen waarop ik aanwezig ben. Als u me wilt bereiken kunt u me bellen (06-391 39 391) of mailen (jga919@xs4all.nl).

Ik hoop u te ontmoeten.

Jils Amesz